امروزه فناوری اطلاعات به عنوان یکی از فناوری های نوین توسعه، به سرعت در حال تأثیرگذاری بر زندگی بشر و دگرگون سازی نقش ها و روش ها است. تغییرات وسیع و سریعی که از بکارگیری نرم افزارها و سختافزارهای مختلف در ابعاد متفاوت اقتصادی و اجتماعی عارض می گردد جز با خود این فناوری قابل مدیریت نیست و این به نوبه خود مولد تغییرات جدید، کاربردهای جدید و نیازهای جدید بوده و این دور تسلسل پذیر منشاء تحول و نوآوری، بهبود و بهسازی و در نهایت تغییر سبک زندگی مردم و تعالی انسان بوده است.
صنعت فناوری اطلاعات عبارت از بکارگیری "فرآیند توسعه فناوری- محصول- خدمت جدید" به منظور تبدیل ایده های حوزه فناوری اطلاعات به فناوری ها، محصولات و یا خدمات استاندارد و با کیفیت است به نحوی که کاربرد آن فناوری، محصول یا خدمت نهایی منجر به ایجاد ارزش افزوده مستقیم یا غیر مستقیم برای مصرف کننده در مصادیقی همچون تسریع، تدقیق، حفظ محرمانگی، شفاف سازی نظام مند، افزایش کیفیت، کاهش هزینه، افزایش کارایی، افزایش اثربخشی و بطور کلی افزایش بهره وری و بهبود کسب و کار گردد.
از طرفی با گسترده شدن کاربردها و خدمات فناوری اطلاعات در بخش صنعت ،معدن و تجارت، تأثیر این کاربردها و خدمات بر توسعه ملی هر روز بیش از قبل نمایان میشود. بدون شک برای نیل به توسعه ملی، فناوری اطلاعات در تمامی ابعاد، از جمله زیرساخت، پشتیبان، تسهیل کننده، تسریع کننده و تدقیق گر ، ایفای نقش می نماید .
از طرفی تعریف پروژه های نو آورانه و بکارگیری فناوری اطلاعات در مراکز آموزشی ، تحقیقاتی در راستای رفع نیازهای بخش صنعت، معدن و تجارت و کاهش شکاف دیجیتال و شکل گیری اقتصاد های جدید ( اقتصاد اینترنتی و اقتصاد تحت وب (webonomics، می تواند صنعت، معدن و تجارت را دگرگون نماید .
۰۱ آبان ۹۵ ، ۲۳:۳۱
۰
۰
ناهید ناصرآبادی